35 Contoh Soal Advertisement Bahasa Inggris Dan Kunci Jawaban

Advertisement atau iklan adalah berita pesanan untuk mendorong, membujuk khalayak ramai agar tertarik pada barang dan jasa yang ditawarkan. Ada tiga jenis iklan, yaitu iklan yang diperdengarkan (audio), iklan cetak, dan iklan audio visual. iklan yang diperdengarkan disampaikan melalui radio. Iklan cetak disampaikan melalui media cetak dan elektronik misalnya surat kabar, majalah, tabloid, baliho, billboard, dan pamflet, serta lewat internet (online). Iklan audio-visual disampaikan melalui televisi. Ada berbagai bentuk iklan, di antaranya iklan produk, baik barang maupun jasa, iklan tempat, dan iklan lowongan pekerjaan.

35 Contoh Soal Advertisement Materi Bahasa Inggris

The following test is for question 1 to 3.

contoh soal advertisement bahasa inggris - nekopencil
contoh soal advertisement bahasa inggris – nekopencil
  1. The text is intended for people who ….
    A. deal with good and bad tires
    B. consult to the expert about tire problems
    C. would like to change their old tires with the new ones
    D. want to avoid problems on their tires during a trip
  2. Neko Mobile Tire Service provides …
    A. tire sale and repair
    B. tire rotation and repair
    C. flat repair and balancing
    D. vehicle sale and service
  3. Suppose you have a problem with your tire and does not have time to bring your vehicle to a workshop. Why do you choose Neko Mobile?
    A. it provides a contact person
    B. it repairs several kinds of vehicles
    C. it is ready anytime and willing to come
    D. it offers complete sevice to the customers

The following test is for question 4 to 6.

  1. What is the writer’s intention to write the text?
    A. To promote a good hotel
    B. To explain the hotel’s location
    C. To inform people about the hotel’s facilities
    D. To tell people how to reserve the hotel room
  2. The hotel is a good choice for people who will …..
    A. have businesses in town
    B. want to enjoy beautiful landscape
    C. continue their trip with another flight
    D. stay in the countryside for couples of days
  3. What shoild people do to reserve the hotel with good benefit?
    A. Call the hotel
    B. Visit its website
    C. Come to the hotel
    D. Follow its social media

The following test is for question 7 to 9.

contoh soal advertisement bahasa inggris 4 - nekopencil
contoh soal advertisement bahasa inggris 4 – nekopencil
  1. What is being advertised in the text?
    A. A shophouse for sale
    B. Office buildings for rent
    C. A two storey building for rent
    D. Heaven Residence for sale
  2. “Low down payment and installment; special price and gift for full payment”
    What can we infer from the sentences?
    A. The seller opens credit and cash payment
    B. The seller offers credit without down payment
    C. The seller gives special gifts for credit payment
    D. The seller helps the buyers to handle the payment
  3. Why are people probably interested to the advertised item?
    A. its special gift
    B. its interior design
    C. its unique building
    D. its strategic location

The following test is for question 10 to 12.

  1. Who are possibly interested to the advertisement?
    A. People who want to apply job for a tutor.
    B. People who are looking for a right course.
    C. People who intend to advertise their items.
    D. People who are studying fun teaching method.
  2. Where do you probably read the advertisement?
    A. In a brochure
    B. On a billboard
    C. In a newspaper
    D. In a course website
  3. Flexible schedule
    The bolded word can be replaced with…
    A. fixed
    B. regular
    C. adjustable
    D. disordered

The following test is for question 13 to 16.

contoh soal advertisement bahasa inggris geopark - nekopencil
contoh soal advertisement bahasa inggris geopark – nekopencil
  1. What is the text about?
    A. Direction to a park.
    B. Entertainment in a park.
    C. Advertisement of a park.
    D. Announcement from a park.
  2. “Are you looking for a convenient place to spend the weekends?”
    The synonym of the bolded word is ….
    A. examining
    B. visiting
    C. searching
    D. suspending
  3. Who might need the information?
    A. Advicers.
    B. Photograpers.
    C. Researchers.
    D. Travellers.
  4. From the text we can say that ….
    A. food and drinks are costly
    B. the park is merely for kids
    C. the park is worth visiting
    D. the park is east to reach

The following test is for question 17 to 20.

  1. What is NEKOPENCIL?
    A. A teenage magazine.
    B. Updated digital information.
    C. A newly-published newspaper.
    D. A sophisticated smartphone.
  2. Who is the advertisement addressed to?
    A. Bookworms
    B. Cooks
    C. Travellers
    D. Students
  3. People are interested to download the application because …
    A. providing news is easy
    B. providing news is simple
    C. operating a smartphone is easier
    D. creating an advertisement is easy
  4. “it provides you with fresh, interesting, complete and trustworthy news”
    The bolded word means ….
    A. incredible
    B. affordable
    C. tangible
    D. credible

ads stream

The following test is for question 21 to 23.

contoh soal advertisement bahasa inggris phone desain - nekopencil
contoh soal advertisement bahasa inggris phone desain – nekopencil
  1. How can costumers see the examples of the sticker designs?
    A. Ask the shop via e-mail
    B. Visit the shop’s website
    C. Check the NDH collections
    D. Call the shop to deliver the samples
  2. When could customers get the special offers?
    A. Before the New Year
    B. During the New Year
    C. After the New Year
    D. Only the New Year
  3. The advertisement … special prices for phone stickers.
    A. offer
    B. offers
    C. offered
    D. will offer

The following test is for question 24 to 26.

  1. What is the treatment offered if your pets have sore?
    A. Bathing.
    B. Trimming.
    C. A vet consultation.
    D. Food and vitamins.
  2. What is the intention of the writer to compose the text?
    A. To invite pet lovers.
    B. To sell services for pets.
    C. To inform about a pet hotel.
    D. To describe the grooming package.
  3. The word “trimming” in the text is closest in meaning to ….
    A. removing
    B. cutting
    C. Balancing
    D. moving

The following test is for question 27 to 29.

contoh soal advertisement bahasa inggris lengkap - nekopencil
contoh soal advertisement bahasa inggris lengkap – nekopencil
  1. What is the purpose of the text?
    A. To inform the readers how to drive safely
    B. To attract the readers to join a driving course
    C. To promote the readers about driving safety
    D. To instruct the readers to learn how to drive
  2. What benefit would you get from the school if you just start learning to drive?
    A. Choose our own personal trainers.
    B. Arrange the time for our lessons.
    C. Get a free driving lesson at the beginning.
    D. Have a special lesson to help us ready.
  3. The school offers you … before you decide to take the course.
    A. a special lesson
    B. a 1 hour free lesson
    C. a personal instructor
    D. a flexible time schedule

The following test is for question 30 to 32.

  1. The text is intended for people who …
    A. Intend to work for a construction company
    B. are willing to study home building and renovation
    C. develop their businesses in building and renovation service
    D. would like to build or renovate their houses with low budget
  2. Bonafide Construction provides …
    A. building renovation service only
    B. house construction service
    C. a new house with a new design
    D. skyscraper building consultation
  3. What should people do to get a special offer from Bonafide Construction?
    A. Visit the office
    B. Visit its website
    C. Send a message
    D. Call the customer service

The following test is for question 33 to 35.

contoh soal advertisement bahasa inggris terbaru - nekopencil
contoh soal advertisement bahasa inggris terbaru – nekopencil
  1. What can people probably find in the store?
    A. Guitars
    B. Bicycles
    C. Googles
    D. Refrigerators
  2. From the text we can conclude that the store …
    A. opens every day
    B. is located at its old address
    C. sells products at high prices
    D. is closed on Sunday afternoons
  3. “Affordable”
    What is the closest meaning of “affordable”?
    A. Low-cost
    B. Luxurious
    C. Up to date
    D. Glamorous

Kunci Jawaban

  1. C
  2. A
  3. C
  4. A
  5. A
  6. B
  7. A
  8. A
  9. D
  10. B
  11. C
  12. C
  13. C
  14. C
  15. D
  16. C
  17. B
  18. A
  19. B
  20. D
  21. C
  22. A
  23. B
  24. C
  25. B
  26. B
  27. B
  28. D
  29. B
  30. D
  31. B
  32. B
  33. C
  34. A
  35. A

1 Komen
  1. mugiyono berkata

    terima kasih banyak sangat membantu saya dalam belajar bahasa inggris

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.