50 Contoh Soal A, An dan The Beserta Kunci Jawaban

Supaya lebih memahami materi article a,an dan the kerjakan latihan soal ini. Berikut 50 contoh soal pilihan ganda yang membantu pemahaman.

Choose the correct answer!
1. He has ___ new motorcycle.
A. A
B. An
C. The

2. I want to buy ___ umbrella.
A. A
B. An
C. The

3. ___ Ganges is ___ Indian river.
A. A – The
B. An – The
C. The – An

4. Is Jane ___ student at your college?
A. A
B. An
C. The

5. I know ___ problem between you and him.
A. A
B. An
C. The

6. Give me ___ change to fix this problem.
A. A
B. An
C. The

7. I have read ___ amazing life story.
A. A
B. An
C. The

8. ___ weather of today is quite unpredictable.
A. A
B. An
C. The

9. Is she ___ American?
A. A
B. An
C. The

10. I saw ___ very beautiful creature, but I don’t know ___ name is.
A. A – The
B. An – The
C. The – A

11. ___ bird live in the cage. ___ cage is new.
A. A – The
B. An – The
C. The – A

12. I need ___ piece of paper.
A. A
B. An
C. The

13. Who is ___ owner of this book?
A. A
B. An
C. The

14. You have been 20, but you are still like ___ child.
A. A
B. An
C. The

15. I will go to ___ cinema with you.
A. A
B. An
C. The

16. Is there ___ public telephone near here?
A. A
B. An
C. The

17. I went to ___ beach during my summer vacation.
A. A
B. An
C. The

18. What is ___ name of the next hospital?
A. A
B. An
C. The

19. Tomy is ___ best student in our class.
A. A
B. An
C. The

20. ___ joke can be a good way to start a speech.
A. A
B. An
C. The

21. Oxford is ___ university town
A. A
B. An
C. The

22. It’s ___ most expensive hotel in town
A. A
B. An
C. The

23. We had a very nice meal. ___ cheese was especially good.
A. A
B. An
C. The

24. She is on diet, so she ordered ___ calorie – free dinner.
A. A
B. An
C. The

25. I know someone who wrote a book about ___ life of Gandhi.
A. A
B. An
C. The

26. I have just had ___ great idea.
A. A
B. An
C. The

27. Lucy’s father works as ___ electrician.
A. A
B. An
C. The

28. We need to be at ___ airport in ___ hour.
A. A – The
B. An – A
C. The – An

29. I have ___ cat.
A. A
B. An
C. The

30. A little knowledge is ___ dangerous thing.
A. A
B. An
C. The

31. Last year we visited St. Paul’s Cathedral and ___ Tower of London.
A. A
B. An
C. The

32. Did you read ___ book I gave you?
A. A
B. An
C. The

33. It’s ___ long way by train to ___ west of Java.
A. A – The
B. An – The
C. The – A

34. What’s ___ capital of your country?
A. A
B. An
C. The

35. ___ doctor earns more than ___ teacher.
A. A – A
B. An – An
C. The – The

35. I lived in ___ Netherlands before moving here.
A. A
B. An
C. The

37. We saw ___ eagle caught a chicken yesterday.
A. A
B. An
C. The

38. This is ___ man I told you about.
A. A
B. An
C. The

39. I never listen to ___ radio. In fact, I haven’t got ___ radio.
A. A – The
B. An – The
C. The – A

40. They visited grandmother in ___ hospital.
A. A
B. An
C. The

41. There was ___ time when I enjoyed reading.
A. A
B. An
C. The

42. Please, open ___ door!
A. A
B. An
C. The

43. Would you like to tell me ___ best moment of your life?
A. A
B. An
C. The

44. The man is ___ Italian businessman.
A. A
B. An
C. The

45. It was ___ difficult exam.
A. A
B. An
C. The

46. She is reading ___ interesting book.
A. A
B. An
C. The

47. Where are ___ scissors you borrowed last week?
A. A
B. An
C. The

48. She has bought me ___ apple juice.
A. A
B. An
C. The

49. ___ computer is very good, I like it.
A. A
B. An
C. The

50. ___ President of  Indonesia is giving ___ speech tonight.
A. A -The
B. The – An
C. The – A

Kunci Jawaban
1. A
2. B
3. A
4. A
5. A
6. C
7. B
7. B
8. C
9. B
10. A
11. A
12. A
14. A
15. C
16. A
17.A
18. C
19. C
20. A
21. A
22. C
23. C
24. A
25. C
26. A
27.B
28.C
29. A
30.A
31. C
32. C
33. A
34. C
35. C
36. A
37. B
38. C
39. C
40. C
41. A
42. C
43. C
44. B
45. C
46. B
47. C
48. B
49. C
50. C

Leave A Reply

Your email address will not be published.