25 Contoh Soal Greeting Card Bahasa Inggris Dan Kunci Jawaban

Greeting Card / Kartu Ucapan adalah kartu yang mengekspresikan persahabatan atau perasaan lain. Kartu ucapan diberikan untuk memberi perhatian kepada orang lain. Kartu ucapan antara lain dapat berupa birthday card, thank you card, get well card, dan congratulations card. Berikut contoh bank soal tentang Greeting Card materi pelajaran Bahasa Inggris yang bisa digunakan sebagai ujian pembelajaran murid.

Contoh Soal Greeting Card Materi Bahasa Inggris

The following test is for question 1 to 2.

Dear Ariani

Congratulations on your winning at the regional chess competition!
Your hard work has been paid off.
Wishing you get the best result in the higher competition.
Good luck!

Samson
  1. Why does Samson send the greeting card?
    A. To compliment Ariani on her success.
    B. To congratulate Ariani on her winning.
    C. To encourge Ariani to be successful.
    D. To wish Ariani win in the higher competition.
  2. How does Samson probably fell when giving the greeting card to Ariani?
    A. Proud
    B. Anxious
    C. Amused
    D. Surprised

The following test is for question 3 to 4.

My love Futu,

Now you are turning 23.
Wishing your birthday full of joy and wonderful memories.
Happy Birthday!
May you have a healthy and long life and grab the briht future!

Vandra
  1. Vandra writes the text in order to …..
    A. thank
    B. apologise
    C. compliment
    D. congratulate
  2. What is the relationship between Vandra and Futu?
    A. Siblings
    B. Girlfriend
    C. Pen pals
    D. Schoolmates

The following test is for question 5 to 6.

Dear Susanti,

On the sad of loss your beloved mommy,
With our deepest sympathy

May your beloved mommy rest in peace.
We do apologise we cannot come to the funeral.
Wish you and your family hold on tightly and full of patience.

Warm regards,
Tito and family
  1. What is the writers’ intention to write the card?
    A. To show their sadness.
    B. To express their condolences.
    C. To wish Susanti and family be fine.
    D. To support Susanti to face her hard time.
  2. From the text we know that….
    A. Tito’s family cares for Susanti
    B. Tito’s mother has passed away
    C. Tito’s family attend the funeral
    D. Susanti father has passed away

The following test is for question 7 to 8.

Dear Rendra,

Sorry to hear you feeling unwell.
In your rest and heal,
I do hope yo recover soon.
I believe staying at your lovely home lead you fast recovery.
I know you are strong and can pass this situation.
Keep spirited!

Feby
  1. Feby want to …. Rendra through this card.
    A. cure
    B. examine
    C. support
    D. accompany
  2. From the text, we know that Rendra is …..
    A. sick
    B. fine
    C. healthy
    D. hospitalized

The following test is for question 9 to 10.

Dear Krisna,

Congratulations! You won the young puppeteer competition 2020. Hopefully this best achievement will encourage you to improve your performances in the years ahead. This may also inspire young people to learn traditional arts.

Budi
  1. What is Budi’s intention to write the text?
    A. To praise Krisna for his achievement.
    B. To support Krisna to join a competition.
    C. To ask Krisna to become a puppeteer.
    D. To encourage Krisna to pursue traditional arts.
  2. “This may also inspire young people to learn traditional arts.”
    What can you conclude from the sentence?
    A. Budi understands that many youngters have learned traditional arts.
    B. It is a hope that more and more young people learn traditional arts.
    C. It is an suggestion for young people to learn traditional arts.
    D. It is an opinion about the way to love traditional arts.

The following test is for question 11 to 12.

Sekar, congratulations! it’s a grat achievement to be one of the leading roles in a soap opera that will be aired next month. i know it’s just the first step to become a famous actress. i wish you will always be the best.

Tutus
  1. Tutus congratulates Sekar because…..
    A. she will create a soap opera
    B. she is a famous actress now
    C. she is nominated in a soap opera
    D. her soap opera will be broadcast soon
  2. “i know it’s just the first step to become a famous actress”
    The bolded word is closest in meaning to …..
    A. happy
    B. wonderful
    C. popular
    D. interesting

The following test is for question 13 to 14.

Happy Birthday, Alam!
I wish you good health, happiness and success in the year to come.
  1. The purpose of the text is to congratulate someone on his…..
    A. succes
    B. graduation
    C. birthday
    D. achievement
  2. The speaker wishes for Alam’s ….
    A. luck
    B. joy
    C. test
    D. wealth

The following test is for question 15 to 17.

Happy Parent Day!

From a small girl till i grew up. From knowing nothing till i become smart. Froms dependent till i’m independent. When i’m good and bad, you are always there for me. You never leave me alone. i’m so grateful!

Thank you, Mom and Dad!
  1. Who sent the card?
    A. A daughter
    B. A son
    C. Mother
    D. Father
  2. From the text we can conclude that ….
    A. the sender never does wrong
    B. parent always love their children
    C. the sender is a dependant person
    D. parents educate their children independently
  3. “im so grateful!
    The bolded word has the same meaning as ……
    A. thankful
    B. amused
    C. caring
    D. delighful

The following test is for question 18 to 19.

Dear Futu,

Wish you many happy returns of the day.
Thanks for always being a good friend of mine.
May God bless you with health, wealth and happiness.
Happy Birthday

Love,
Vandra
  1. After reading the text, Futu probably will…..
    A. send a gift to Vandra
    B. write a card for Vandra’s birthday
    C. invite Vandra to her birthday party
    D. send a thanks-you message to Vandra
  2. What cam we conclude from the text?
    A. Vandra wishes Futu to good health since she is ill.
    B. Vandra writes the text to celebrate her friend-ship with Futu.
    C. Futu and Vandra have known each other for a long time.
    D. Vandra is waiting for Futu’s return from a long jurney.

The following test is for question 20 to 21.

Congratulation, Ariani!

Happy graduation day!
I wish all the best for your future.
Keep inspiring other with your beautiful mind. Keep on growing. Keep developing your unique dream and talents that make you who you are!

Cindy
  1. The text tell us about….
    A. Ariani’s whises for her future
    B. Cindy’s support for her friend
    C. Cindy’s graduation ceremony
    D. Ariani’s dreams and talents
  2. What will the receiver probably do after reading the text?
    A. She will putmake-up to be more beautiful.
    B. She will grow to be an older and wiser person.
    C. She will become conscious to reach her dream.
    D. She will change her dream and inspiration.

The following test is for question 22 to 23.

To : Uncle Anggil

Congratulations on winning Tour de Surabaya and taking home the gold medal! Your effort and hard work have put on a new high. You’re really fast on your bicycle.
  1. What is the text about?
    A. Expressing admiration.
    B. Appreciating one’s hard work.
    C. Complimenting one’s performance.
    D. Congratulating one’s achievement.
  2. The sender of the card is Anggil …..
    A. sister
    B. niece
    C. nephew
    D. daughter

The following test is for question 24 to 25.

Dear Vandra,

Congratulations on your graduation!
Your hard work has been paid off.
I am proud of you.
Wishing you are accepted in your desired school.
Good luck for your studies!

Feby
  1. What is the purpose of the text?
    A. To express pride.
    B. To give support.
    C. To show appreciation.
    D. To express happiness.
  2. Why is Feby proud of Vandra?
    A. He did the test well.
    B. He completed his studies.
    C. He is the best at his school.
    D. He was accepted in a reputable school.

Kunci Jawaban

  1. B
  2. A
  3. D
  4. B
  5. B
  6. A
  7. C
  8. A
  9. A
  10. B
  11. D
  12. C
  13. C
  14. B
  15. A
  16. B
  17. A
  18. D
  19. C
  20. B
  21. C
  22. D
  23. B
  24. C
  25. B

Baca Juga:
Contoh Soal Notice Bahasa Inggris Dan Jawaban
Contoh Soal Announcement Bahasa Inggris Dan Jawaban
Contoh Soal Short Messages Bahasa Inggris Dan Kunci Jawaban

Leave A Reply

Your email address will not be published.